Μαθήματα Σωματικού Θεάτρου
Παντομίμας από τον Johnny O
FB_IMG_1597601941128.jpg

 

 

 

Σύντομα πληροφορίες

Σκοπός του μαθήματος είναι να αναδειχθούν οι ιδιαίτερες εκφραστικές και σωματικές δυνατότητες του κάθε ατόμου και να μετατραπούν σε ικανότητες.

Η διδασκαλία θα περιλαμβάνει ασκήσεις σωματικής ενδυνάμωσης, ευλυγισίας και ισορροπίας καθώς και σωματικό αυτοσχεδιασμό με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με τα δικά τους δυνατά εκφραστικά μέσα και τον έλεγχο αυτών πάνω στη σκηνή.

Επίσης θα διδαχθούν τεχνικές για την ενεργή παρουσία, τη σύνδεση και τον διαχωρισμό του ρυθμού.

Βιογραφικό 

Johnny O.

 Ο Johnny O.  (Γιάννης Οικονομίδης)  γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974

και είναι απόφοιτος της «Δραματικής Σχολής Αθηνών» Γιώργου Θεοδοσιάδη.

 

Σεμινάρια:

  • Υποκριτικής:  Εύας Κοταμανίδου, Όλγας Τουρνάκη, Γιώργου Μπινιάρη

  • Σεμινάρια Κινησιολογίας:   Αντιγόνης Γύρα, Αντώνη Διαμαντή

 

 

  • Από το 2003 γράφει και σκηνοθετεί τις παραστάσεις της θεατρικής ομάδας Splish-Splash και συμμετέχει ως ηθοποιός σε αυτές.

Εμπνευσμένος από την εποχή του βωβού κινηματογράφου διασκευάζει κλασικά κινηματογραφικά έργα, βασιζόμενος περισσότερο στην κίνηση και την έκφραση των ηθοποιών, τη μουσική και το γρήγορο ρυθμό και ελάχιστα στον λόγο.

(The Bomber, Ο Μπάτλερ, Joan of mArc, ΜetamMorfosis, Draculam, M for little Man, The Phantom of the Ompera, Scarmface, Framkenstein, Jack the Rimper, Nemfertiti, Nomsferatu)

 

  • Σκηνοθεσία στην παιδική παράσταση «Εχθρός» της ομάδας Αστροναύτες.

Συνσκηνοθεσία με την Αντιγόνη Γύρα στην παιδική παράσταση «Το δικό μου ψάρι» στο θέατρο Ροές.

 

  • Έχει συνεργαστεί ως ηθοποιός με τους σκηνοθέτες  Ν.Μιλιβόγιεβιτς, Γ.Κακλέα, Θ. Κυριακό, Α. Γύρα, Β. Αδάμου, Α. Ανδριόπουλο, με θίασο «Μαύρου Θεάτρου» της Πράγας και με τους θιάσους Τέχνης Όραμα και Θέατρο Καισαριανής.

 

  • Στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο έχει συνεργαστεί με τους σκηνοθέτες Steve Baron (The Durrels),  Α.Τέμπο (Τράπεζα, Ελλάς το Μεγαλείο σου), Α. Αγγελόπουλο (Είσαι το ταίρι μου), Γ. Νικολαϊδη, Μ. Δίτσα, Β. Βαφέα, Λ. Λαζόπουλο (Ο καλύτερός μου φίλος),   Γ. Καραπιπερίδη (Έυρηκα), Σπ. Ρασιδάκη (Πόλεμος των Άστρων) και Ν. Πιτσάκη

Διαφημιστική καμπάνια Τζόκερ 2016-8.

 

  • Από το 2014 παραδίδει μαθήματα σωματικού θεάτρου.